Seuraavan sukupolven koulutus Sure Grip-joystickillä

  11.02.2019

Joystickien käyttö metsäteollisuudessa on erikoistunut työ, ja jopa kokeneet metsäkoneoperaattorit tarvitsevat työkaluja osaamisensa parantamiseksi.

Nyt ruotsalainen yritys on kehittänyt simulaattorin, joka kouluttaa uusia ja ammattitaitoisia metsästäjiä joystickin käytössä, mikä helpottaa alan tuottavuutta.

Ja Sure Gripin joystickit, jotka ovat suosittuja metsäkoneiden valmistajien, kuten Caterpillar, John Deere ja Komatsu Forest, joukossa, ovat yksi kolmesta joystick-vaihtoehdosta, joita tarjotaan tässä jännittävässä kokeiluhankkeessa.

Uutta simulointiprojektia johtaa metsäyhtiö SCA Skog, jonka jäsenenä on Sure Grip -asiakas Komatsu Forest ja muutamat muut sidosryhmät.

Se käyttää video-, reaaliaikaisia skenaarioita ja jopa Virtual Reality -ohjelmaa, joka kannustaa käyttäjiä parantamaan joystick-metsätaitojaan.

Ja siinä keskitytään ohjaimen käyttämiseen älykkäämmin, ei nopeammin - keskittymällä puiden kaatamisen, nosturin liikkeiden ja koneen ohjauksen suunnitteluun.

Yhtiö on havainnut, että operaattorit, jotka työskentelevät hitaasti, tarkoituksellisesti ja rauhallisesti, ovat tehokkaimpia - mutta jopa parasta yrityksessä voi parantaa simulaattoriympäristössä.

Esimerkiksi, voit "korjata" saman puiden jalustan samoissa olosuhteissa - uudestaan ja uudestaan, yrittäen selvittää, mikä on tehokkain. Se voisi olla jotain, jota et yrittäisi itse metsässä, jossa paine on saada työtä.

Komatsu Forestin simulaattoreiden avulla koneet käyttäytyvät täsmälleen samalla tavalla kuin metsässä - miten lokit liikkuvat ja miten kone käyttäytyy kosketuksissa puun kanssa.

Voit jopa määrittää puulajeja ja kasvun tiheyttä, jotta voit kopioida todellisen metsän, jossa työskentelet.

Koulutus ohjaa operaattoria peruskoulutuksen kautta ja täydelliseen toimintaan metsässä - ja ohjaaja voi helposti seurata kunkin toimijan edistymistä. On olemassa moninpelitoiminto, jonka avulla joukkueet voivat harjoitella yhdessä - esimerkiksi samassa virtuaalimetsässä työskentelevä harvester ja kuormatraktori.

Kokeneista toimijoista lähtien simulaattoria voitaisiin käyttää jatkossa metsäalan ammattilaisten seuraavan sukupolven kouluttamiseen.

Simulaattorit tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja - kymmenestä eri kielestä; koneen vaihtoehdot, mukaan lukien standardinosturi ja yhdistelmänosturi; Virtual Reality Headset; ja tietenkin Sure Grip-joystickit.

Sure Gripin pääasiakkaat ovat raskaiden laitteiden valmistajia, mukaan lukien metsävalmistajat ja maatalouskoneiden tuottajat, jotka luottavat innovatiivisiin ja laadukkaisiin tuotteisiinsa.

Sen perustamisen jälkeen vuonna 1996 Sure Grip on kasvattanut liiketoimintaansa Kanadan metsäteollisuuden alusta alkaen Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Uuteen-Seelantiin, ja nyt se toimittaa liikkuvia raskaiden laitteiden valmistajia ympäri maailmaa.

Nexus toimittaa täyden valikoiman Sure Grip -tuotteita, myös niitä, jotka soveltuvat raskaisiin sovelluksiin, kuten metsätalouteen. Jos haluat nähdä itsesi, käy osoitteessa http://nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/Products/SUREGRIP

Kuva: Jace & Afsoon Unsplashissä